المقادير:
كوب و ربع + معلقتين طعام دقيق (طحين)
معلقة شاي و ربع بيكنج باودر
ربع معلقة شاي ملح
نصف كوب حليب
معلقة شاي فانيليا
نصف كوب زبده
كوب سكر
بيضتين بدرجة حرارة الغرفه
الطريقه:
يسخن الفرن 175 مئويه و تحضر صينية الكب كيك
بنخل الدقيق مع الملح و البيكنج باودر
يخلط الحليب مع الفانيليا
تضرب الزبد مع إضافة السكر قليلا قليلا حتى نحصل على قوام كريمي
يضاف البيض واحده تلو الأخرى إلى خليط الزبده مع الضرب حتى يتجانس
يضاف جزء من خليط الدقيق ثم بعض الحليب على التوالي للزبده حتى ينتهي الكمية، يراعى عدم الإسراف في الخلط حتى نتجنب التشقق
تصب في صينية الكب كيك بحيث يملأ الخليط 3/4 الكوب و تخبز 18_ 20 دقيقه.
أحيانا بحط معلقه صغيره من حشوات التورته اللي بتتباع جاهزه بالفواكه زي الكرز أو التوت على الخليط قبل دخولها الفرن و لما بينفش الكيك بيغطيها و بيكون شكلها و طعمها روعه
ممكن تعمليلها صوص توفي بعمل كراميل من ربع كوب سكر و معلقه كبيره ماء زي الكراميل بتاع الكريم كرامل و بعدين تحطي عليها علبة قشطه أو تلاتة أرباع كوب كريما سائله
و ممكن تعمليلها صوص شيكولاته بخلط نصف كوب ماء مع نصف كوب سكر و ثلث كوب كاكاو خام و نصف معلقة شاي فانيليا و رشه ملح تقلب على نار هادئة حتى يذوب و تبدأ كثافته بالزياده ترفع من على النار و تترك بالثلاجه لمده يوم و يمكن استعماله على الكب كيك أو الأيس كريم أو أي حلويات أخرى
يمكن استعمال الكريمه السائله بضربها حتى تزيد كثافتها مع إضافة ملعقه من الحليب البودره للحفاظ على قوامها بلإضافه إلى التوت أو الفراوله المهروسه لعمل كريما فواكه
يمكن تحويلها لكب كيك شيكولاته بإضافة ملعقتان كبيرتان كاكاو خام للخليط مع استبدال نصف كميه الحليب باللبن الرايب
طريقة عمل كريما الزبده للكب كيك
المقادير:
علبه جبنه كيري 12 قطعه بارده
ثلث كوب زبده
معلقة طعام و نص ساور كريم
معلقة شاي فانيليا
كوب و نص سكر بودره منخول
رشة ملح
يفضل أن تكون المقادير متماسكه و لكن ليست بارده من الثلاجه يعني نخرج الجبن و الزبده من التلاجه قبلها ب 10 دقايق أو أقل حسب حرارة المطبخ لأنها لو كانت بارده جدا بيكون صعب خلطها و لو هي طريه بيكون الكريمه طريه جدا و صعبة التشكيل
الأول نضرب الجبن لحد ما تصبح كريميه و بعدين تضاف الزبده و يستمر الخلط مع حك حواف الإناء للخلط المتجانس
يضاف السكر بالتدريج مع الاستمرار في الخلط حتى تنتهي الكمية ثم تضاف الساور كريم و الفانيليا و يخلط مع حك الجوانب حتى يتجانس الخليط تماما ثم يوضع في الثلاجه حوالي ساعه. يستعمل قمع الكريما في تزيين الكب كيك و يمكن استعمال ملعقه في دهان الكب كيك ثم تغطيتها بالحلوى الملونه أو بسكوت الشيكولاته المفتت. يمكن إضافة ألوان الطعام للكريما لشكل مميز
منقوول للإفادة